1 צפייה בגלריה
מייק אפ סקס
מייק אפ סקס
אילוסטרציה
(צילום: shutterstock)
בית הדין האזורי לעבודה בירושלים קבע לאחרונה כי ריב בין מתקין מזגנים לבין המעסיק שלו הוא אירוע חריג שהשפיע על מצבו הנפשי של העובד וגרם להתקף לב שעבר באותו היום. בכך דחתה השופטת רחל בר"ג-הירשברג את טענת הביטוח הלאומי, שטען שהעובד חווה באותו יום אירועים נוספים שהיו עלולים להוביל לאירוע הלבבי, בהם קיום יחסי מין עם אשתו.
התובע (50) הועסק בחברת מיזוג החל מ-2014. ביוני 2017 הוא עסק בהתקנת מזגנים בפרויקט לקראת אכלוס, שהדירות בו היו אמורות להימסר לדיירים בסמוך לאחר מכן. באחד מימי העבודה, בשעות הצהריים, הגיע למקום הממונה הישיר עליו ובין השניים התפתח ויכוח לאחר שהממונה הביע אי-שביעות רצון מעבודתו של הטכנאי וגער בו באופן חריג ומעליב.
הטכנאי עזב את המקום על מנת להירגע. בהמשך, הממונה התנצל בפניו והוא המשיך בעבודתו כמתוכנן, אך לאחר יום העבודה שב לביתו והרגיש צורך לנוח.
בשעות אחר הצהריים של אותו היום, בנו של הטכנאי נתקע עם רכבו בגלל תקר בגלגל - אירוע שהיה מלחיץ עבורו. לאחר חצות, אחרי שקיים עם אשתו יחסי מין, חש הטכנאי כאבים בחזה, תחושת מחנק וסחרחורת. הוא הובהל לבית החולים ואובחן כי הוא סובל מאוטם לבבי.
תביעה שהגיש לביטוח לאומי בדרישה לתשלום דמי פגיעה בגין האירוע שלטעמו נגרם עקב הוויכוח בעבודה נדחתה. משכך הוא הגיש באמצעות עו"ד אלישר פיינגרש תביעה לבית הדין לעבודה. הצדדים בהליך הסכימו שהתובע חווה אירוע חריג בעבודה, ולצורך קביעת הקשר הסיבתי בין האירוע הלבבי לאירוע החריג מונה מומחה רפואי מטעם בית הדין.
המומחה קבע ששלושת האירועים שהתרחשו באותו יום יכלו להוביל לאירוע הלבבי. עם זאת, לאחר שהוצגו למומחה מחקרים בנושא, הוא הסכים כי יחסים אינטימיים עם פרטנר קבוע כרוכים במאמץ קל בלבד, והשפעת יחסי המין והתקר בגלגל על האירוע הלבבי היא שולית. כך שלמעשה, מבין שלושת האירועים שקרו לתובע באותו יום, רק לאירוע בעבודה הייתה השפעה משמעותית על מצבו הנפשי.
הטכנאי ביקש לאמץ את חוות הדעת, ואילו ביטוח לאומי טען באמצעות עוה"ד ויויאן קליין בנימין וענבל לש שעמדת המומחה לא הייתה קוהרנטית וכי שני האירועים שלא התרחשו בעבודה היו סמוכים יותר לאירוע הלבבי.
אבל השופטת בר"ג-הירשברג אימצה את חוות הדעת הרפואית והסבירה שאמנם התרחשו באותו היו שלושה אירועים, אך רק לגבי התקרית בעבודה הסכימו הצדדים שמדובר באירוע חריג שגורם לדחק נפשי שהוא אינו מורגל בו.
בנוגע לשאלת פער הזמנים בין האירוע בעבודה לבין ההתקף שהתרחש רק לאחר 12 שעות, המומחה הסביר כי החולשה והצורך לנוח שחש הטכנאי מיד לאחר הוויכוח עם המעסיק הם סימפטומים אופייניים שמעידים על תחילתו של אירוע לבבי, שכעבור שעות ספורות התפתח לתמונה ברורה של התקף לב.
לפיכך הטכנאי הוכר כנפגע עבודה, ולאחרונה הוא קיבל בוועדה רפואית של ביטוח לאומי אחוזי נכות שמזכים אותו בקצבה לכל החיים.
• לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין • ב"כ התובע: עו"ד אלישר פיינגרש ממשרד מרקמן את טומשין • ב"כ ביטוח-לאומי: עו"ד ויויאן קליין בנימין ועו"ד ענבל לש • ynet הוא שותף באתר פסקדין